A pizza elkészítéséhez többféle liszt használható, de a pizza liszt kifejezetten azért ajánlott, mert különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek ideálissá teszik a tészta elkészítéséhez. Ha eddig azt hitted, pusztán marketing fogás a pizza liszt, akkor ezt érdemes elolvasnod:
- Magasabb fehérjetartalom: A pizza liszt általában magasabb fehérjetartalommal rendelkezik, mint a hagyományos búzaliszt. Ez elősegíti a glutén kialakulását, ami rugalmasabb és erősebb tésztát eredményez, könnyebbé téve a nyújtást és az állag megtartását sütés közben.
- Finomabb őrlés: A pizza liszt finomabbra van őrölve, ami simább és egyenletesebb tésztát biztosít. Ez javítja a tészta textúráját, és segít elérni a kívánt vékony és ropogós alapot.
- Jobb hidratáció: A pizza liszt jobban veszi fel és tartja meg a vizet, ami lágyabb és rugalmasabb tésztát eredményez. Ez a tulajdonság különösen fontos a hosszabb kelesztési időknél, amikor a tészta több nedvességet igényel.
- Kelesztési tulajdonságok: A pizza liszt optimális kelesztési tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíti a tészta megfelelő megemelkedését és a levegőbuborékok kialakulását. Ez a tészta könnyedségét és ropogósságát fokozza.
- Professzionális eredmények: A pizza liszt használata segít elérni azt a professzionális minőséget, amit a pizzériákban tapasztalhatunk. A speciális liszt használatával otthon is olyan pizzát készíthetünk, ami hasonlít a hagyományos olasz pizzákhoz, mind ízben, mind állagban.
Kipróbálod?
Ezen a linken most kedvezményes áron juthatsz hozzá a pizza liszthez és más lisztekhez is!