Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

ÜNNEPI PILLANATOK

Kávék 15% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Blog

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos termékekkel, hírekkel, újdonságokkal. Olvasd rendszeresen a blog cikkeinket!

Keresés a blogban
Kategóriák
Janik Zoltán

Olasz tészta kisokos - ismered őket?

blog
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2024.11.26. 8:29
0 like 0 hozzászólás

Ki ne ismerné, a híres spagettit, a pennét vagy a raviolit? Naná, hogy szinte mindenki. Viszont az olasz tészták sokszínűsége páratlan, ismerd meg őket jobban:

  1. Tortiglioni: A tortiglioni egy vastag, rövid csőtészta, amelynek felülete spirálisan barázdált. Az olasz "torcere" szóból származik a neve, ami "csavarást" jelent. Barázdált felülete kiválóan megtartja a sűrű szószokat, mint például a bolognai ragut, de krémes vagy paradicsomos szószokkal is ízletes.
  2. Bucatini: Hosszú, cső alakú tészta, amely hasonló a spagettihez, de vastagabb, és belül üreges. Ez a lyuk segít a szószok megőrzésében, így gyakran fűszeres, paradicsomos alapú ételekhez (mint az amatriciana szósz) használják. A bucatini népszerűsége abból ered, hogy a belsejében megbúvó szósz még gazdagabbá teszi az ízélményt.
  3. Capellini: Más néven "angyalhaj tészta", ez a tészta vékonyabb, mint a spagetti, és gyorsan fő meg. Gyakran könnyed szószokkal, például olívaolajjal, fokhagymával vagy friss paradicsommal tálalják, hogy ne nyomja el a finom textúráját. Gyors főzési ideje miatt ideális, ha egyszerű és könnyed fogásra vágysz.
  4. Lasagne: Réteges tészta, amelyet gyakran sütőben készítenek el, húsos vagy vegetáriánus raguval és besamel mártással rétegezve. Klasszikus olasz egytálétel, amely gazdag és tartalmas fogás.
  5. Tortellini: Gyűrű alakú, töltött tészta, amit leggyakrabban húsos vagy sajtos töltelékkel készítenek. Főként levesekben, például a híres brodo-ban (húsleves) szokás felszolgálni.
  6. Pipe rigate: Jellegzetes, cső alakú olasz tészta, amelynek formája kissé ívelt, és bordázott felülete van. A "pipe” jelentése olaszul "pipa" vagy "cső," ami a tészta alakjára utal. Gyakran használják sűrűbb paradicsomos vagy húsos mártásokkal, mivel a belsejében és a bordákon jobban megtapadnak a gazdag ízek. Az olasz háztartásokban gyakran találkozhatunk vele sütőben sült ételekben is, mivel jól ellenáll a sütésnek, és könnyen tartja az ízesítést és a textúrát.

Melyiket próbálnád ki szívesen?

Válogass itt, a 100% olasz tészták közül, most kedvezményes áron!

 

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve commentelhető!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.