Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

RAGYOGÁS MINDEN NAPRA

Gépi mosogatószerek 13% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Blog

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos termékekkel, hírekkel, újdonságokkal. Olvasd rendszeresen a blog cikkeinket!

Keresés a blogban
Kategóriák
Británszky János

Az 5 legnépszerűbb agyserkentő nasi

blog
Írta: Británszky János ekkor: 2020.12.02. 14:02
1 like 0 hozzászólás

Vannak bizonyos élelmiszerek, amik serkentő hatással bírnak az agyműködésünkre. Munka közben kiváló választás ezeket rágcsálni. Próbáljátok ki!

Dió
A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami növeli az összpontosítást, serkenti a tanulási és javítja az emlékezőképességet.

Zab
Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegerősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.

Bogyós gyümölcsök
Igazi antioxidáns bombák. Az áfonya, eper, málna és szeder tele vannak flavonidokkal, amelyek olyan antioxidánsok, melyek agysejtjeinket óvják az oxidációs folyamatok okozta károsodástól. Fontos szerepet játszanak számos kognitív képesség (memória, tanulás, döntéshozatal) fejlődésében, valamint hozzájárulnak a BDFN (agyi eredetű növekedési faktor) fehérje előállításához, mely az agysejtek pusztulását és károsodását segít megelőzni. Az alacsony BDFN-szint számos idegrendszeri megbetegedéssel (pl.: depresszió, bipoláris zavar, skizofrénia) kapcsolható össze. Az áfonya segít megelőzni az idősödéssel járó szellemi leépülést, valamint megtisztítja agyunk a toxikus fehérjéktől, így preventálva az Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulását

Alma
Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

Étcsokoládé
A csokoládé az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étel a világon. Több, mint 300 különböző vegyület található benne. Összeszedtük a legfontosabbakat, melyek a csoki adta boldogságérzetért felelősek.
A csokoládé nagyszerű triptofánforrás. Ez az aminosav a szerotonin prekurzora, hozzájárul mentális egészségünkhöz, pozitív kedélyállapotunkhoz, valamint a jó kognitív funkciók fenntartásához is.
A triptofán mellett tartalmaz még stresszoldó ásványi anyagokat is, legfőképp magnéziumot.

Elfogyott a csoki otthonról? Rendelj újabb adagot:

https://homeofficeshop.hu/kereses/pag_egyszerukereses.aspx?SZURES=csoko&gy=BAHLSEN&gy=CERBONA&gy=CORNY&gy=GULLON&gy=K%C3%96LLN&gy=LINDT&gy=NESTL%C3%89&gy=NUTELLA

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások
Új hozzászólás
Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.