Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

UTOLSÓ ESÉLY - MEGA KIÁRUSÍTÁS!

Kifutó termékek 20% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Blog

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos termékekkel, hírekkel, újdonságokkal. Olvasd rendszeresen a blog cikkeinket!

Keresés a blogban
Kategóriák
Janik Zoltán

3 fine dining fogás - instant tésztából?

blog
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2024.12.17. 9:03
0 like 0 hozzászólás

Miért ne? Nem viccelünk, valóban össze tudsz állítani nagyon elegáns és ínyenc fogásokat, instant levesekből is. Íme három gyorsan elkészíthető recept, amelyek egyszerű alapanyagokból állnak, de látványra és ízre igazi gourmet élményt nyújtanak.

1. Ázsiai tészta „carbonara” lazaccal

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 csomag instant tészta (a hozzá tartozó levespor nélkül)
  • 100 g füstölt lazac
  • 1 tojássárgája
  • 50 ml tejszín
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • Friss snidling a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tésztát a csomagolás szerint, de a fűszerkeveréket ne tedd bele.
  2. Keverd össze a tojássárgáját a tejszínnel, a szójaszósszal és a reszelt fokhagymával.
  3. Serpenyőben melegítsd fel a tésztát, majd öntsd rá a tejszínes keveréket, és alacsony lángon keverd össze, hogy krémes mártás képződjön.
  4. Tálaláskor helyezd a tetejére a füstölt lazac szeleteket, és szórd meg aprított snidlinggel.

2. Ropogós tésztafészek garnélával és lime szósszal

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 csomag instant tészta
  • 200 g garnéla (tisztítva)
  • 1 lime leve és héja
  • 50 ml habtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál méz
  • Friss koriander vagy menta a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tésztát rövid ideig, majd formázz belőle „fészkeket,” és süsd ropogósra forró olajban. Használj hozzá fém kis szűrőt!
  2. Serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg a garnélát. Adj hozzá egy kevés lime levet és mézet, hogy karamellizálódjon.
  3. A tejszínt verd fel lágy habbá, keverd bele a lime héját és egy csipet sót.
  4. Tálaláskor helyezd a garnélát a tésztafészekbe, és öntsd rá a tejszínes szószt.

3. Instant ramen „steak” gombakrémmel

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 csomag instant tészta
  • 150 g shiitake gomba (vagy más gomba)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 ml tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • Egy szelet marha steak (200 g)
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. A tésztát főzd meg, majd serpenyőben, forró vajban süsd ropogósra egy formázó gyűrű segítségével, hogy egy „tésztakorongot” kapj.
  2. Szeleteld fel a gombát, és pirítsd meg olívaolajon a reszelt fokhagymával. Öntsd fel tejszínnel, és főzd sűrű mártássá.
  3. A steaket forró serpenyőben süsd a kívánt állagra (médium ajánlott). Pihentesd 5 percig, majd szeleteld fel.
  4. Tálaláskor helyezd a tésztakorongot a tányérra, rakd rá a szeletelt steaket, és locsold meg a gombakrémmel.

Tipp: A fine dining érzethez ne felejts el gondosan tálalni – használj mély tányérokat, apró zöldfűszereket és ízlésesen elhelyezett szószokat!

Kedvet kaptál? Az instant ételeket most  20% kedvezménnyel tudod beszerezni, itt!

 

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve commentelhető!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.